راه های تشخیص و درمان عارضه بیماری انحراف ستون فقرات ( اسکولیوز )

تشخیص بیماری اسکولیوز

کودکان مبتلا به  بیماری اسکولیوز معمولا در آزمون های غربالگری مدارس که توسط پزشک اطفال یا عمومی انجام می گیرد، تشخیص داده می شوند. برخی والدین نیز با هوشیاری و دقتی که دارند ممکن است به تشخیص این بیماری کمک کنند و پس از تشخیص های اولیه، فرد مبتلا به متخصص و جراح استخوان ارجاع داده می شود و آزمایشات تکمیلی مانند عکسبرداری به اشعه ایکس برای تشخیص دقیق تر و بهتر او انجام می گیرد.

هر چه زمان ایجاد انحراف ستون فقرات، به زمان بلوغ فرد نزدیک‌تر باشد، فرد این شانس را دارد که جلوی پیشرفت آن را بگیرد.

درمان عارضه بیماری انحراف ستون فقرات ( اسکولیوز )
درمان عارضه بیماری انحراف ستون فقرات ( اسکولیوز )

راه های درمان اسکولیوز

  •  استفاده از بریس : اگر سن رشد کودک هنوز به اتمام نرسیده باشد و حداقل دو سال از رشد کودک باقی مانده باشد، استفاده از بریس به او توصیه می شود، زیرا در این حالت محل استخوان ها هنوز ثابت نشده است و امکان شکل گیری صحیح مهره ها توسط بریس وجود دارد.

به کودکان خود یاد دهید هنگام حمل کوله پشتی مدرسه، سنگینی بار آن را روی هر دو شانه خود بیندازند، نه یک شانه

  • جراحی : در موارد انحنای شدید ستون فقرات جراحی صورت می گیرد. هدف از جراحی برطرف کردن کامل انحنای ستون مهره ها نیست، بلکه اقدامی است در جهت جلوگیری از بدتر شدن حالت ستون مهره های کودک.

در طی جراحی، ایمپلنت هایی در بدن فرد جا گذاشته می شود تا به او در قرارگیری صحیح ستون مهره ها کمک کند.

  •  انجام حرکات اصلاحی ورزشی در کاهش انحراف ستون فقرات موثر است و اگر بروز اسکولیوز در مواردی باشد که ستون فقرات هنوز شکل ساختاری نگرفته است و بدن انعطاف‌پذیر است، می‌توان با حرکات ورزشی اصلاحی، از شدت زاویه آن کم کرد.

بیشتر بخوانید : اسکولیوز عارضه انحراف ستون فقرات


راه های پیشگیری از اسکولیوز

  1.  به کودکان خود یاد دهید تا هنگام حمل کیف مدرسه خیلی دقت کنند. به این معنا که اگر کیف مدرسه آنها سنگین است، سنگینی بار آن را روی هر دو طرف پشت خود قرار دهند (مانند استفاده از کوله پشتی دو بنده) و هرگز روی یک شانه نیندازند. اگر هم کوله پشتی ندارند، کیف مدرسه خود را مرتبا از یک شانه به شانه دیگر بیندازند و فقط روی یک شانه آن را حمل نکنند.
  2. در زمان بازی، کودکان باید از هر دو طرف بدن خود به طور یکسان استفاده کنند.
  3. والدین باید برای بررسی سلامتی ستون فقرات کودکان خود، هر چند وقت یک بار آنها را نزد پزشک متخصص ببرند تا در صورت وجود علائم اولیه، اقدامات لازم را انجام دهند.
  4. تغذیه مناسب و استفاده کافی از کلسیم برای حفظ سلامت استخوان ها و ساختار آن بسیار مناسب است. استفاده از مواد معدنی و ویتامین ها نیز ضروری می باشد.

 

2 thoughts on “راه های تشخیص و درمان عارضه بیماری انحراف ستون فقرات ( اسکولیوز )”

  1. ستون فقرات پسرم دچار انحراف شده بود چون به تشخیص دکتر اعتدالی خفیف بود با تجویزشون از بریس استفاده شد و چند تا حرکت هم بهمون آموزش دادند که منظم انجامش دادیم . خیلی موثر بود و تغییر و اثر استفاده از بریس به چشم مشخص شده .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *